Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod sudjeluje u nastavi na preddiplomskom studiju smjer Računarstvo, te je nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Od akademske godine 2021./22. Zavod je nositelj profila Znanost o mrežama na diplomskom studiju studijskog programa Računarstvo.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih laboratorija.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Ljetna radionica "Summer Camp 2021" poduzeća Ericsson Nikola Tesla d.d. planira se održati u terminima: 12. – 23. srpnja i 23. kolovoza – 10. rujna 2021. godine u Zagrebu i u Splitu.

U provedbi ljetne radionice uvažavat će se sve epidemiološke preventivne mjere, pri čemu će se način rada prilagoditi situaciji (fizička prisutnost, online ili kombinirano - detalji u nastavku poruke).

Predstavljanje radionice za sve zainteresirane studente održat će se u petak, 16. travnja 2021. godine u 15  sati (online) putem platforme Microsoft Teams.

Poveznice i dodatne informacije o postupku i roku prijave možete naći u nastavku obavijesti.

U provedbi ljetne radionice uvažavat će se sve epidemiološke preventivne mjere. S obzirom na nepredvidivu epidemiološku situaciju, izvedba je moguća u sva tri načina:

  • stalna fizička prisutnost na mjestu održavanja radionice,
  • povremena fizička prisutnost i rad na daljinu,
  • cjelokupni rad na daljinu.

Način rada prilagođavat će se prema trenutnoj situaciji.

Natječaj je otvoren za sve studente završne godine preddiplomskog studija te studente diplomskih studija koji posjeduju osnovna znanja i vještine razvoja softvera, željni su naučiti nešto novo i osjetiti rad u timu na industrijskim istraživačkim izazovima.

Prijave traju do zaključno do 25. travnja 2021. godine, a studenti će o ishodu svojih prijava biti obaviješteni do 21. svibnja 2021. godine.

Više informacija o radionici, postupku prijave i provedbi radionice možete naći na web stranici: https://www.ericsson.hr/natjecaj i na Facebook stranici: https://www.facebook.com/EricssonNikolaTesla/.

Autor: Maja Matijašević
Popis obavijesti