Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod sudjeluje u nastavi na preddiplomskom studiju smjer Računarstvo, te je nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Od akademske godine 2021./22. Zavod je nositelj profila Znanost o mrežama na diplomskom studiju studijskog programa Računarstvo.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih laboratorija.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Nagrađeni članovi i studenti Zavoda...

U petak 26. prosinca 2021. godine obilježen je Dan Fakulteta te su tradicionalno dodijeljene brojne nagrade i priznanja. Čestitamo svim nagrađenima, a pogotovo članovima i studentima našeg Zavoda!

Dr. sc. Ivana Rašan nagrađena je za iznimno postignuće u istraživačkom radu ili inovacijama u prethodne dvije godine, a posebno za multidisciplinarni pristup i paralelne suradnje na projektima koji pokrivaju različita područja znanstvenog i stručnog djelovanja.

Tradicionalna nagrada "Ericsson Nikola Tesla" dodjeljuje se za najbolje studentske radove iz područja telekomunikacija. Nagrade su pripale našim studentima. Prva nagrada je dodijeljena Mariji Dragošević, Kristini Petković, Svenu Skenderu i Ivi Zekić, a druga nagrada Mislavu Hasu i Dominiku Sabljaku.

Brončana plaketa "Josip Lončar" dodjeljuje se najboljim studentima za uspješan završetak diplomskog studija, a na profilu Telekomunikacije i informatika dodijeljena je Dominiku Marjanoviću.

U nastavku obavijesti su fotografije članova i studenata Zavoda s događaja. Snimku svečanosti možete pogledati ovdje, a fotografije su dostupne ovdje.

Autor: Katarina Mandarić
Popis obavijesti