Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod sudjeluje u nastavi na preddiplomskom studiju smjer Računarstvo, te je nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Od akademske godine 2021./22. Zavod je nositelj profila Znanost o mrežama na diplomskom studiju studijskog programa Računarstvo.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih laboratorija.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Predstavljen novi profil...

Od akademske godine 2021./2022. počinje izvođenje novoakreditiranih studija prema programu FER3. Kako bi studenti lakše izabrali profil koji bi upisali u sljedećoj akademskoj godini, 8. i 9. lipnja 2021. godine, predstavljeni su profili diplomskih studija.

Zavod za telekomunikacije je nositelj profila Znanost o mrežama na diplomskom studiju studijskog programa Računarstvo.

Letak s informacijama o profilu je dostupan ovdje, a u nastavku je snimka predstavljanja profila. Profil Znanost o mrežama su predstavili docent Jurica Babić i poslijedoktorandica Irena Oršolić.

Autor: Katarina Mandarić
Popis obavijesti