Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod sudjeluje u nastavi na preddiplomskom studiju smjer Računarstvo, te je nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Od akademske godine 2021./22. Zavod je nositelj profila Znanost o mrežama na diplomskom studiju studijskog programa Računarstvo.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih laboratorija.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Otvorene prijave za Erasmus+...

Čuo si za Erasmus+, ali nisi se još uključio?
Dosta ti je slušanja kolega kako prepričavaju iskustva s radionica? Želiš znati više o ICT-u i poduzetništvu?
Dosta ti je gledanja njihovih fotki s Erasmus+ putovanja na Instagramu? Želiš putovati i surađivati s kolegama iz cijele Europe?
Ili si to sve prošao, ali želiš još?

Prijavi se ovdje i pridruži nam se! Prijave su otvorene do 17. prosinca 2021. godine.

Zavod za telekomunikacije već godinama sudjeluje, u ulozi koordinatora ili partnera, u međunarodnim ERASMUS+ projektima. Projekt SmartSoc, koji koordinira Fakultet za menadžment i informatiku Sveučilišta u Žilini, je nastavak višegodišnje suradnje partnerskih sveučilišta.

Središnja aktivnost projekta SmartSoc u 2022. godini je dvotjedna radionica koja će se održati u Žilini u Slovačkoj u svibnju 2022. godine! Na radionici će sudjelovati brojni studenti s partnerskih institucija iz nekoliko europskih država te nekoliko studenata FER-a.

Glavni cilj projekta SmartSoc je stvoriti i provesti intenzivan interdisciplinarni studijski program u području poduzetništva temeljenog na ICT-u. Ovaj će projekt osnažiti ICT studentske timove da se nose s ekonomskim, društvenim i ekološkim izazovima definiranim strateškim dokumentima „Transforming our world: the 2030 Agenda for Sustainable Development“ (UN resolution) i "Horizon Europe" (EU regulation). Uključit će važnu poruku o strategijama pametne specijalizacije i njihovoj važnosti za regionalni razvoj u EU.

 

Autor: Katarina Mandarić
Popis obavijesti