Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod sudjeluje u nastavi na preddiplomskom studiju smjer Računarstvo, te je nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Od akademske godine 2021./22. Zavod je nositelj profila Znanost o mrežama na diplomskom studiju studijskog programa Računarstvo.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih laboratorija.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Ljetna radionica tvrtke Ericsson Nikola Tesla Summer Camp 2015  u suorganizaciji tvrtke Ericsson Nikola Tesla i Fakulteta elektrotehnike i računarstva održat će se u tjednima:

13. srpnja – 24. srpnja 2015. i 24. kolovoza – 11. rujna 2015.

Natječaj je otvoren za studente završne godine preddiplomskog studija te studente diplomskog studija Informacijska i komunikacijska tehnologija i diplomskog studija Računarstvo (svi profili na oba studija).

Studenti zainteresirani za sudjelovanje u ljetnoj radionici pozivaju se na uvodno predavanje, na kojem će biti prezentirane teme ovogodišnje, i iskustava s prethodnih radionica.

Uvodno predavanje održat će se u srijedu, 15.4. u 13h u dvorani B5.

Više informacija o radionici i postupku prijave možete naći u nastavku obavijesti.

O radionici:

Ljetna radionica prilika je za stjecanje iskustva u istraživanju i razvoju pod vodstvom stručnjaka iz industrije i s Fakulteta. Ukupno trajanje radionice je 5 tjedana, a odvijati će se u prostorijama tvrtke Ericsson Nikola Tesla. Studenti su obavezni pripremiti se za sudjelovanje prema naputcima mentora te po završetku radionice dokumentirati dobivene rezultate. Očekivani rezultati sudjelovanja u radionici su softver, dokumentacija i tehničko izvješće na engleskom jeziku i prezentacija na završnom danu. Rad se honorira s 500 kn tjedno. Odabrani radovi s radionice pozivaju se za natjecanje za godišnje nagrade tvrtke Ericsson Nikola Tesla. Najbolji radovi pripremit će se i za objavu na stručnim i znanstvenim skupovima.

Studenti zainteresirani za sudjelovanje u ljetnoj radionici pozivaju se na uvodno predavanje na kojem će biti prezentirane teme ovogodišnje, i iskustava s prethodnih radionica.

Postupak prijave

Prijave za radionicu će se primati do 20. travnja 2015. u 10:00, isključivo putem e-maila na adresu Summer.Camp@ericsson.com.

Natječaj je otvoren za studente završne godine dodiplomskog, te studente diplomskog studija, profila Informacijska i komunikacijska tehnologija te profila Računarstvo.

Uz prijavu treba poslati CV popunjen prema priloženom predlošku u PDF formatu.

Obavijest o prihvaćanju prijave

Prijavljeni studenti će biti obaviješteni o ishodu najkasnije do 22. svibnja 2015.

Dodatne informacije

Za dodatna pitanja, otvorena je stranica na Facebooku, a možete se javiti i putem e-maila na adresu Summer.Camp@ericsson.com.

Autor: Gordan Ježić
Popis obavijesti