Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod sudjeluje u nastavi na preddiplomskom studiju smjer Računarstvo, te je nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Od akademske godine 2021./22. Zavod je nositelj profila Znanost o mrežama na diplomskom studiju studijskog programa Računarstvo.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih laboratorija.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Projektni tim ICT-AAC dobitnik...

U srijedu, 11. studenog 2015. u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održana je svečana dodjela Državne nagrade "Ivan Filipović" za 2014. godinu.

Državnom nagradom "Ivan Filipović" za znanstveni i stručni rad za 2014. godinu nagrađen je Projektni tim ICT-AAC kojeg sačinjava skupina znanstvenika i stručnjaka Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Filozofskog fakulteta Odjela za psihologiju i Grafičkog fakulteta.

 

Projektni tim ICT-AAC koji je djelovao je u okviru projekta „Kompetencijska mreža zasnovana na informacijsko-komunikacijskim tehnologijama za inovativne usluge namijenjene osobama sa složenim komunikacijskim potrebama“ osmislio je i razvio prvi skup inovativnih visokotehnoloških usluga i aplikacija za potporu obrazovnim procesima djece sa složenim komunikacijskim potrebama predškolske i školske dobi. Nagrađeni su sljedeći djelatnici FER-a: doc.dr.sc. Vedran Podobnik (koordinator projekta), izv.prof.dr.sc. Željka Car (voditeljica FER-ovog tima), prof.dr.sc. Ignac Lovrek (predsjednik Upravljačkog odbora projekta), prof.dr.sc. Maja Matijašević, prof.dr.sc. Igor S. Pandžić, doc.dr.sc. Lea Skorin Kapov, doc.dr.sc. Marin Vuković, Jurica Babić, Ivan Slivar, Ivan Šemanjski, Ivana Rašan Sladoljev i Marina Ivić.

Autor: Marin Vuković
Popis obavijesti