Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod sudjeluje u nastavi na preddiplomskom studiju smjer Računarstvo, te je nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Od akademske godine 2021./22. Zavod je nositelj profila Znanost o mrežama na diplomskom studiju studijskog programa Računarstvo.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih laboratorija.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Poziv na sudjelovanje u istraživanju...

Ljubazno pozivamo sve zainteresirane nastavnike i studente da popune kratku anketu (7 minuta) vezanu uz primjenu video igara za edukaciju o okolišu i borbi protiv klimatskih promjena.

Cilj istraživanja je utvrditi kako uz pomoć edukacijskih materijala u obliku video igara možemo potaknuti neformalno učenje o zelenim temama.

Posebna naglasak stavljen je na uključivanje takvih video igara u predmete koji se primarno ne bave zelenim temama poput Objektno orijentiranog programiranja.

Istraživanje se provodi u okviru Erasmus+ projekta Play2Green koji koordinira FER (voditelj projekta: izv. prof. dr. sc. Jurica Babić) te istraživačkog seminara kolegice Ive Zekić.

Anketa se nalazi iza sljedeće poveznice: https://forms.gle/c3ssPA6fFD7JvM3cA

Autor: Katarina Mandarić
Popis obavijesti