Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod sudjeluje u nastavi na preddiplomskom studiju smjer Računarstvo, te je nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Od akademske godine 2021./22. Zavod je nositelj profila Znanost o mrežama na diplomskom studiju studijskog programa Računarstvo.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih laboratorija.


Video o Zavodu za telekomunikacije

U prosincu prošle godine, FER-ov projekt "INNOSID - Inovativna rješenja zasnovana na novim tehnologijama za unaprjeđenje društvene uključenosti osoba s invaliditetom" osvojio je prvu nagradu na natječaju Agencija za mobilnost i programe Europske unije te je proglašen najuključivijim projektom programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti za razdoblje od 2017. do 2020. godine, a glavna nagrada bilo je prijenosno računalo koje je projektni tim odlučio donirati Dječjem domu Zagreb u Nazorovoj.

Ovim se putem zahvaljujemo Agenciji za mobilnost i programe EU (AMPEU) na vrijednom priznanju za članove projekta INNOSID!
U ime projektnog tima, docent Jurica Babic je jučer predao prijenosno računalo Dječjem domu.

Članovi projektnog tima (laboratoriji ICT-AAC i SocialLab): docent Jurica Babić, redoviti profesor Vedran Podobnik, redovita profesorica Željka Car, akademik profesor emeritus Ignac Lovrek, asistentica Matea Žilak i istraživači Dario Pevec, Ivana Gače, Iva Topolovac i Hrvoje Vdović.

Autor: Katarina Mandarić
Popis obavijesti