Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod sudjeluje u nastavi na preddiplomskom studiju smjer Računarstvo, te je nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Od akademske godine 2021./22. Zavod je nositelj profila Znanost o mrežama na diplomskom studiju studijskog programa Računarstvo.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih laboratorija.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Želiš li sudjelovati u stvaranju inkluzivnog društva?
Želiš li imati priliku raditi u multikulturnim timovima, virtualno i fizički?
Želiš li naučiti kako koristiti nove tehnologije za poboljšanje društvene uključenosti osoba s invaliditetom?

Ako su tvoji odgovori na prethodna pitanja "da", INNOSID je projekt za tebe! Cilj projekta INNOSID je poboljšati društvenu uključenost osoba s invaliditetom stvaranjem inovativnih IT rješenja temeljenih na novim tehnologijama. Ovaj projekt temelji se na hibridnom pristupu mobilnosti (tzv. miješane mobilnosti) koji studentima i predavačima omogućuje blisku suradnju prije, tijekom i nakon radionice INNOSID. Miješana mobilnost sastoji se od virtualne i fizičke mobilnosti. Virtualna mobilnost (12. travnja 2021. - 21. svibnja 2021.) pripremna je faza koja se odvija nekoliko mjeseci prije početka radionice INNOSID, dok je fizička mobilnost (13. - 25. rujna 2021.) faza u kojoj studenti sudjeluju u dvotjednoj radionici čiji je domaćin jedno od partnerskih sveučilišta. Ove godine, pod uvjetom da situacija s COVID-19 to dozvoli, radionica će biti održana u Dubrovniku (ili virtualno ako fizičko prisustvo neće biti moguće). Troškove prijevoza, hrane i smještaja pokriva projekt. Svi će sudionici iskusiti projektno učenje u multikulturnim timovima, s kolegicama i kolegama iz 5 europskih zemalja, radeći na razvoju prototipa temeljenog na inovativnim tehnologijama (VR, AR, ML, hologrami i 3D printanje) kako bi poboljšali društvenu uključenost osoba s invaliditetom.

Ako si zainteresiran/a za rad na projektu i spreman sudjelovati u virtualnoj i fizičkoj mobilnosti, pošalji sljedeće podatke na e-mail adresu do 26. ožujka: dario.pevec@fer.hr

  • Ime i prezime,
  • e-mail adresa,
  • motivacijsko pismo na engleskom jeziku i
  • životopis na engleskom jeziku.
Autor: Katarina Mandarić
Popis obavijesti