Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod sudjeluje u nastavi na preddiplomskom studiju smjer Računarstvo, te je nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Od akademske godine 2021./22. Zavod je nositelj profila Znanost o mrežama na diplomskom studiju studijskog programa Računarstvo.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih laboratorija.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Naši studenti osvojili Rektorovu nagradu

Sveučilište u Zagrebu objavilo je popis dobitnika Rektorove nagrade za akademsku godinu 2021./2022. Rektorovom nagradom nagrađeno je čak 65 studenata odnosno studentica FER-a, a dodjela priznanja Rektorove nagrade održana je u srijedu, 28. rujna 2022. godine na FER-u. Među nagrađenim studentima su i studenti koje mentoriraju naši profesori:

  • Dominik Arih, Emilia Haramina, Kristina Paleka, Jakov Halić i Mateo Paladin: Primjena metoda klasične kriptografije na primjeru edukativne igre; mentorica – prof. dr. sc. Lea Skorin-Kapov

    • Njihova edukativna igra "The Witch's Secret" je dostupna online - isprobajte ju!

  • Marko Bartaković, Karlo Ježić, Ivan Sarjanović, Josipa Šupe, Petra Završki, Leon Banko, Pero Drobac i Karlo Ivanov: FERIoT pametni sustav za upravljanje pametnim uređajima u blizini; mentorica - prof. dr. sc. Ivana Podnar Žarko

  • Andreja Jurasović, Edi Prodan, Slavena Žilić i Veronika Žunar: Radionica Illuminative; mentorica – prof. dr. sc. Željka Car

Popis svih nagrađenih radova s FER-a možete vidjeti ovdje

Čestitamo svim dobitnicima i njihovim mentorima!

Autor: Katarina Mandarić
Popis obavijesti