Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod sudjeluje u nastavi na preddiplomskom studiju smjer Računarstvo, te je nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Od akademske godine 2021./22. Zavod je nositelj profila Znanost o mrežama na diplomskom studiju studijskog programa Računarstvo.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih laboratorija.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije sudjeluje u provedbi ERASMUS+ projekta pod nazivom "SmartSoc - Education of future ICT Experts". Ovaj projekt je nastavak višegodišnje suradnje partnerskih sveučilišta u sklopu različitih ERASMUS projekata poput INNOSOC-a, SUSCOMTEC-a, ESM-a i TeamSoc21.

U 2020. godini bila je planirana dvotjedna radionica u Žilini u Slovačkoj, ali nažalost je morala biti prebačena u virtualni oblik zbog epidemiološke situacije. Bez obzira na ovo, radionica je bila vrlo uspješna. Dvije članice Zavoda, Ivana Gače i Katarina Mandarić, su snimile videopredavanja za sudionike radionice: "Mobility As A Service" i "Internet of Things - what it offers and what we (will) need".

Iduće godine u svibnju planirana je dvotjedna radionica u Valenciji u Španjolskoj. Na radionici će sudjelovati studenti s partnerskih sveučilišta te nekoliko studenata FER-a.

Prijave za sudjelovanje će biti otvorene u siječnju 2021. godine. Pozivamo sve zainteresirane studente da prate stranice Zavoda i Facebook stranicu projekta u vezi daljnjih informacija i uputa. Prijavite se i steknite neprocjenjivo iskustvo i stvorite nezaboravne uspomene u Valenciji u društvu studenata iz cijele Europe!

 

Autor: Katarina Mandarić
Popis obavijesti