Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod sudjeluje u nastavi na preddiplomskom studiju smjer Računarstvo, te je nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Od akademske godine 2021./22. Zavod je nositelj profila Znanost o mrežama na diplomskom studiju studijskog programa Računarstvo.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih laboratorija.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Otvorene prijave za kombinirani...

Zanima te razvoj ozbiljnih igara?
Strastven/a si oko očuvanja okoliša?
Čuo/la si za Erasmus+, ali još se nisi uključio/la?

Imamo savršenu priliku za tebe! Projekt Play2Green!

Središnja aktivnost projekta Play2Green u 2023. godini je kombinirana mobilnost koja se sastoji od virtualnog dijela (3 mjeseca) i fizičkog dijela koji će se provesti u obliku Hackathona u trajanju od jednog tjedna u rujnu u Dubrovniku. Studentima je osiguran prijevoz, smještaj i prehrana!

Prijavi se ovdje i pridruži se studentima iz Dubrovnika, Bresta (Francuska), Debrecena (Mađarska) i Valencije (Španjolska)! Prijave su otvorene do 29. ožujka 2023. godine.

Više informacija o projektu nalazi se u nastavku obavijesti.

Zavod za telekomunikacije već godinama sudjeluje, u ulozi koordinatora ili partnera, u međunarodnim ERASMUS+ projektima. Projekt Play2Green, koji koordiniramo, je nastavak višegodišnje suradnje partnerskih sveučilišta.

Opći cilj projekta "Play2Green" je podizanje svijesti o okolišu i borbi protiv klimatskih promjena među svim učenicima razvojem ozbiljnih igrica sa zelenom tematikom temeljenih na novim tehnologijama kao što su umjetna inteligencija (AI), proširena stvarnost (AR) i hologrami. Konačna motivacija je doprinijeti strategiji EU-a definiranoj "Europskim zelenim dogovorom" (European Green Deal), gdje su ljudi, zajednice i organizacije pozvani da sudjeluju u klimatskim akcijama i izgrade zeleniju Europu.

Za sva pitanja ili dodatne informacije javite se na play2green@fer.hr.

 

Autor: Katarina Mandarić
Popis obavijesti