Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod sudjeluje u nastavi na preddiplomskom studiju smjer Računarstvo, te je nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Od akademske godine 2021./22. Zavod je nositelj profila Znanost o mrežama na diplomskom studiju studijskog programa Računarstvo.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih laboratorija.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Student Zavoda za telekomunikacije...

Jurica Babić, student 2. godine diplomskog studija Informacijska i komunikacijska tehnologija, profil Telekomunikacije i informatika nagrađen je Rektorovom nagradom u području tehničkih znanosti. Naslov nagrađenog rada je "A Competitive Simulation Platform for Electricity Trading in Smart Grids", dok je mentor nagrađenog rada bio doc.dr.sc. Vedran Podobnik. Jurica je nagrađeni rad izradio kao član međunarodnoog tima koji surađuje na dizajnu i implementaciji nove Trading Agent Competition platforme. Svečana dodjela održana je 20.6.2012. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Autor: Vedran Podobnik
Popis obavijesti