Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod sudjeluje u nastavi na preddiplomskom studiju smjer Računarstvo, te je nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Od akademske godine 2021./22. Zavod je nositelj profila Znanost o mrežama na diplomskom studiju studijskog programa Računarstvo.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih laboratorija.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Otvorene prijave za SmartSoc...

Želiš li učiti o ICT-u i poduzetništvu surađujući s kolegama iz cijele Europe?
Želiš li učiti o ekonomskim, društvenim i ekološkim izazovima?
Želiš li provesti dva tjedna u Valenciji u Španjolskoj i stvoriti nezaboravne uspomene?

Prijavi se ovdje i pridruži nam se u Valenciji! Prijave su otvorene do 30. studenog 2020. godine.

Zavod za telekomunikacije već godinama sudjeluje, u ulozi koordinatora ili partnera, u međunarodnim ERASMUS+ projektima. Projekt SmartSoc, koji koordinira Fakultet za menadžment i informatiku Sveučilišta u Žilini, je nastavak višegodišnje suradnje partnerskih sveučilišta. 

Središnja aktivnost projekta SmartSoc u 2021. godini je dvotjedna radionica koja će se održati u Valenciji u Španjolskoj u svibnju 2021. godine! Na radionici će sudjelovati brojni studenti s partnerskih institucija iz nekoliko europskih država te nekoliko studenata FER-a. 

Glavni cilj projekta SmartSoc je stvoriti i provesti intenzivan interdisciplinarni studijski program u području poduzetništva temeljenog na ICT-u. Ovaj će projekt osnažiti ICT studentske timove da se nose s ekonomskim, društvenim i ekološkim izazovima definiranim strateškim dokumentima „Transforming our world: the 2030 Agenda for Sustainable Development“ (UN resolution) i "Horizon Europe" (EU regulation). Uključit će važnu poruku o strategijama pametne specijalizacije i njihovoj važnosti za regionalni razvoj u EU.

Autor: Katarina Mandarić
Popis obavijesti