Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod sudjeluje u nastavi na preddiplomskom studiju smjer Računarstvo, te je nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Od akademske godine 2021./22. Zavod je nositelj profila Znanost o mrežama na diplomskom studiju studijskog programa Računarstvo.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih laboratorija.


Video o Zavodu za telekomunikacije

CrocodileAgent team osvojio Erasmus...

CrocodileAgent Power TAC team je u petak 21. lipnja 2013., u okviru Erasmus Energy Foruma, osvojio Erasmus Energy Science Award 2013.

Čestitamo svim prethodnim članovima tima: Adisu Mustedanagiću, Ani Petrić i Marinu Matijašu; te sadašnjim članovima: Jurici Babiću, Ivi Buljeviću, Siniši Matetiću, Tomislavu Briševcu, Mariji Mijić i Ivani Pranjić na ovom uspjehu! Ova nagarda veliko je priznanje svima koji su ikada sudjelovali u CrocodileAgent teamu, bilo kao razvijatelji agenta, bilo kao razvijatelji platforme.

Autor: Maja Matijašević
Popis obavijesti