Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod sudjeluje u nastavi na preddiplomskom studiju smjer Računarstvo, te je nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Od akademske godine 2021./22. Zavod je nositelj profila Znanost o mrežama na diplomskom studiju studijskog programa Računarstvo.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih laboratorija.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Dan otvorenih vrata Zavoda za...

Zavod za telekomunikacije FER-a sa zadovoljstvom poziva studente i kolege na Dan otvorenih vrata u srijedu 18.5.2016. od 14:00 do 18:00 sati, u prostoru Zavoda, na 7. i 8. katu zgrade C . Predstaviti ćemo istraživačka i studentska rješenja u području komunikacijskih mreža i umreženih programskih sustava, ostvarena u našim novoosnovanim i novoopremljenim laboratorijima.

Pridružite nam se na kratkom otvaranju s gostima iz industrije i alumnima Zavoda u 16:00 sati nakon čega će uslijediti domjenak.

Veselimo se vašem dolasku!

Detalji programa nalaze se u nastavku obavijesti.

Program Dana otvorenih vrata Zavoda za telekomunikacije

18.05.2016.

14:00 – 18:00

Posjete laboratorijima uz nagradnu igru

Prostorija

IOT lab

senzoriranje okoline u pokretu, usluge za pametan dom, obrada Big Data u računalnom grozdu

C08-18

ICT-AAC

ICT usluge za osobe s invaliditetom

C07-01

HOTlab

računalni vid za praćenje lica, prepoznavanje emocija, spola i dobi; virtualni make-up

C06-01

NetMedia

računalne igre u oblaku, virtualna stvarnost i video na zahtjev, programsko upravljanje komunikacijskom mrežom

C07-03

SocialLab

algoritam za pronalaženje najutjecajnijeg prijatelja u društvenoj mreži

C07-01

NXLab

FPGArduino i emulator računalnih mreža IMUNES

C07-02

16:00 – 16:20

Otvaranje s gostima iz industrije i alumnima Zavoda

C08-22

16:20 – 18:00

Druženje uz domjenak

C07-17

Autor: Ivana Podnar Žarko
Popis obavijesti