Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod sudjeluje u nastavi na preddiplomskom studiju smjer Računarstvo, te je nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Od akademske godine 2021./22. Zavod je nositelj profila Znanost o mrežama na diplomskom studiju studijskog programa Računarstvo.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih laboratorija.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Organizirana suradnja s tvrtkama...

U suradnji s tvrtkama Inceptum, Storm computers i Databox organizirali smo za studente koji pohađaju kolegij Mrežni promet i performanse posjet podatkovnom centru Databoxa u Zagrebu. Studenti prve godine diplomskog studija Znanost o mrežama su imali prilike čuti prezentacije o tvrtkama Storm Computers i Databox te iz prve ruke vidjeti na koji način je organiziran stvarni podatkovni centar. Studenti su imali priliku vidjeti najnoviju opremu te čuti iskustva Vladimira Olujića iz prakse.

Nakon posjeta završno predavanje na predmetu održao je Davor Kobal iz tvrtke Inceptum vezano za OSS i BSS sustave.

Zahvaljujemo u ime Zavoda i u ime svih studenata na suradnji tvrtkama Storm computers, Databox i Inceptum. Studenti su bili jako zadovoljni ovakvim načinom nastave te im planiramo omogućiti još više ovakvih prilika za učenje i povezivanje!

Fotografije su dostupne u nastavku obavijesti.

 

Autor: Katarina Mandarić
Popis obavijesti