Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod sudjeluje u nastavi na preddiplomskom studiju smjer Računarstvo, te je nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Od akademske godine 2021./22. Zavod je nositelj profila Znanost o mrežama na diplomskom studiju studijskog programa Računarstvo.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih laboratorija.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Dan otvorenih vrata Zavoda za...

Tražiš područje za svoje istraživanje na preddiplomskom i diplomskom studiju FER-a, ali ne znaš odakle krenuti?

Zavod za telekomunikacije organizira Dan otvorenih vrata za sve zainteresirane studente FER-a.
Internet stvari, pristupačnost, iskustvena kvaliteta višemedijskih usluga, društvene mreže... istraži čime se sve bave naši istraživački laboratoriji!

Pozivamo te da nas posjetiš 1. lipnja 2022. godine između 14:00 i 16:00 sati na 7. i 8. katu C-zgrade i u razgovoru s mladim istraživačima i profesorima saznaš sve što te zanima u području telekomunikacija, profilu Znanost o mrežama te posjetiš naše laboratorije:

  • Laboratorij za asistivne tehnologije i potpomognutu komunikaciju (ICT-AAC)
  • Laboratorij za društveno umrežavanje i društveno računarstvo (socialLAB)
  • Laboratorij za eksperimentalne mrežne tehnologije (NXLab)
  • Laboratorij za Internet stvari (IoTLab) 
  • Laboratorij za istraživanje iskustvene kvalitete višemedijskih usluga (MUEXLab)
  • Laboratorij za tehnologije usmjerene čovjeku (HOTLab)
  • Laboratorij za tokove podataka (StreamsLab) 

Vidimo se!

 

Autor: Katarina Mandarić
Popis obavijesti