Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod sudjeluje u nastavi na preddiplomskom studiju smjer Računarstvo, te je nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Od akademske godine 2021./22. Zavod je nositelj profila Znanost o mrežama na diplomskom studiju studijskog programa Računarstvo.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih laboratorija.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Ljetna radionica tvrtke Ericsson Nikola Tesla Summer Camp 2016  u suorganizaciji tvrtke Ericsson Nikola Tesla i Fakulteta elektrotehnike i računarstva održat će se u tjednima

11. srpnja – 22. srpnja 2016. i 22. kolovoza – 9. rujna 2016.

Natječaj je otvoren za studente završne godine preddiplomskog studija te studente diplomskih studija Informacijska i komunikacijska tehnologija, Računarstvo te  Elektrotehnika i informacijska tehnologija (svi profili na oba studija).

Studenti zainteresirani za sudjelovanje u ljetnoj radionici pozivaju se na uvodno predavanje na kojem će biti prezentirane teme ovogodišnje, i iskustava s prethodnih radionica.

Uvodno predavanje za studente profila i modula Telekomunikacije i informatika održat će se u utorak, 29. ožujka 2016. u 13 sati u dvorani B3.

Za sve ostale zainteresirane studente uvodno predavanje će se održati u ponedjeljak, 4. travnja 2016. u dvorani B2.

Za dodatna pitanja, otvorena je stranica na Facebooku, a možete se javiti i putem e-maila na adresu Summer.Camp@ericsson.com.

O radionici:

Ljetna radionica prilika je za stjecanje iskustva u istraživanju i razvoju pod vodstvom stručnjaka iz industrije i s Fakulteta. Ukupno trajanje radionice je 5 tjedana, a odvijati će se u prostorijama tvrtke Ericsson Nikola Tesla. Studenti su obavezni pripremiti se za sudjelovanje prema naputcima mentora te po završetku radionice dokumentirati dobivene rezultate. Očekivani rezultati sudjelovanja u radionici su softver, dokumentacija i tehničko izvješće na engleskom jeziku i prezentacija na završnom danu. Rad se honorira s 500 kn tjedno. Odabrani radovi s radionice pozivaju se za natjecanje za godišnje nagrade tvrtke Ericsson Nikola Tesla. Najbolji radovi pripremit će se i za objavu na stručnim i znanstvenim skupovima.

Studenti zainteresirani za sudjelovanje u ljetnoj radionici pozivaju se na uvodno predavanje na kojem će biti prezentirane teme ovogodišnje, i iskustava s prethodnih radionica.

Postupak prijave

Prijave za radionicu će se primati do 18. travnja 2016. u 10:00, isključivo putem e-maila na adresu Summer.Camp@ericsson.com.

Natječaj je otvoren za studente završne godine dodiplomskog te studente diplomskog studija, profila Informacijska i komunikacijska tehnologija, Računarstvo te Elektrotehnika i informacijska tehnologija.

Uz prijavu treba poslati CV popunjen prema priloženom predlošku i u PDF formatu.

Obavijest o prihvaćanju prijave

Prijavljeni studenti će biti obaviješteni o ishodu najkasnije do 20. svibnja 2016.

Autor: Gordan Ježić
Popis obavijesti