Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod sudjeluje u nastavi na preddiplomskom studiju smjer Računarstvo, te je nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Od akademske godine 2021./22. Zavod je nositelj profila Znanost o mrežama na diplomskom studiju studijskog programa Računarstvo.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih laboratorija.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Predstavljanje FER-a na konferenciji...

Naša poslijedoktorandica Ivana Rašan i asistentica Katarina Mandarić sudjelovale su na predstavljanja FER-a na konferenciji Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska.

Ivana je održala izlaganje „Poticanje studenata na multidisciplinarne suradnje s društveno korisnim djelovanjem“ u kojoj su joj se pridružili studenti FER-a Lora Benjak i Josip Deglin te kolegice Matea Zovko i Ivana Vinceković s Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet koji sudjeluju u projektima ICT-AAC laboratorija.

Katarina je održala prezentaciju "Umreženi uređaji i IoT-usluge za digitalizaciju poljoprivrede" o projektu "IoT-polje: Ekosustav umreženih uređaja i usluga za Internet stvari s primjenom u poljoprivredi" na kojem su nam partneri Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Poljoprivredni institut Osijek. Prezentiran je i urbani vrt koji smo postavili prošle godine u dvorištu FER-a te studentski projekti koje vodimo vezani uz područje pametne poljoprivrede.

Više slika nalazi se u nastavku obavijesti.

Autor: Katarina Mandarić
Popis obavijesti