Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod sudjeluje u nastavi na preddiplomskom studiju smjer Računarstvo, te je nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Od akademske godine 2021./22. Zavod je nositelj profila Znanost o mrežama na diplomskom studiju studijskog programa Računarstvo.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih laboratorija.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Održano je javno predstavljanje...

Treći diseminacijski događaj Erasmus+ projekta INNOSID održan je 12. travnja 2022. godine u Zagrebu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Više od 100 učenika srednjih škola (Srednja škola „Ivan Seljanec” Križevci, Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, X. gimnazija „Ivan Supek” iz Zagreba) prisustvovalo je prezentacijama o društvenoj uključivosti, novim tehnologijama i njihovoj korisnosti kod povećanja društvene uključivosti.

Uvod su dali izv. prof. dr. sc. Mihaela Vranić kao izaslanica uprave FER-a i doc. dr. sc. Jurica Babić kao voditelj projekta. Nakon njih su prezentacije održali Dinka Vuković iz Hrvatske zajednice za Down sindrom i Krešimir Musa iz CROZ-a, pričajući o svojim iskustvima s društvenom uključivošću osoba s invaliditetom. Zatim je pregled ICT-AAC laboratorija dala Matea Zovko, a predstavljanje je završila Matea Žilak demonstrirajući KuhARicu – aplikaciju razvijenu u sklopu projekta koja je zasnovana na tehnologiji proširene stvarnosti te joj je cilj pomoći osobama s invaliditetom u pripremi jela. Sudionici su nakon predstavljanja mogli isprobati aplikaciju te ostaviti svoje komentare.

Za više informacija o događaju i projektu možete posjetiti službene stranice projekta.

Više fotografija s događaja, dostupno je u nastavku obavijesti.

Autor: Katarina Mandarić
Popis obavijesti