Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod sudjeluje u nastavi na preddiplomskom studiju smjer Računarstvo, te je nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Od akademske godine 2021./22. Zavod je nositelj profila Znanost o mrežama na diplomskom studiju studijskog programa Računarstvo.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih laboratorija.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Ericsson Nikola Tesla d.d. već godinama pomaže studentima u njihovom studiju i stručnom napredovanju, a posebnu pozornost posvećuje istaknutim i darovitim studentima koji se bave telekomunikacijama. Kompanija Ericsson Nikola Tesla, kao nastavak ove prakse, dodjeljuje godišnju

Nagradu Ericssona Nikole Tesle za najbolji studentski rad u području informacijsko komunikacijskih tehnologija

Cilj nagrade jest poticanje studenata na istraživački rad i unaprjeđivanje njihovih znanstvenih i profesionalnih sposobnosti. Nagrada je priznanje za istraživačka i stručna dostignuća na području informacijsko komunikacijskih tehnologija, a posebice ona koja su okrenuta novom telekomunikacijskom svijetu u kojem se povezuju telekomunikacijske, računalne i medijske tehnologije. Nagrada se dodjeljuje za originalne radove čiji su autori studenti.

Rok za predaju radova na natječaj je 30. rujna 2023. godine.

Više informacija pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Pravila natječaja za dodjelu nagrada

 1. Na natječaj se mogu prijaviti studenti Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) koji su samostalno ili uz mentorsku pomoć napisali rad iz područja informacijsko komunikacijskih tehnologija. Prednost u selekciji imat će radovi koji donose rješenja za poboljšanje svakodnevnih problema ljudi.
   
 2. Mogu se prijaviti samo neobjavljeni radovi. Za natječaj se ne smije prijaviti rad koji je već prijavljen ili koji će biti prijavljen za neku drugu nagradu.
   
 3. Prijava treba sadržavati:
  • rad koji se prijavljuje na natječaj,
  • kratki životopis autora s popisom već objavljenih radova i dobivenih nagrada,
  • izjavu o vlastitom doprinosu (svakog pojedinog autora) u radu.
    
 4. VAŽNO: Svi navedeni dijelovi prijave trebaju biti objedinjeni u jednom PDF dokumentu (prema predlošku na hrvatskom ili engleskom jeziku) koji ne smije prelaziti 10 stranica. Objedinjeni dokument, dakle, treba sadržavati tekst samog rada, kratke životopise autora s popisom objavljenih radova i nagrada te izjavu o doprinosu pojedinih autora u radu. (Ne slati izvorni kôd programskog rješenja.)
   
 5. Povjerenstvo sastavljeno od istaknutih stručnjaka iz poduzeća Ericsson Nikola Tesla i profesora s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu ocijenit će pristigle radove i odabrati najbolje.
   
 6. Proglašenje najboljih radova i dodjela nagrada održat će se na prigodnoj svečanosti.
  Nagrađenim autorima će se dodijeliti novčane nagrade: prva nagrada 1.000 EUR kn, druga nagrada od 800 EUR i treća nagrada u iznosu od 500 EUR.

Radovi za natječaj moraju pristići najkasnije do 30. rujna 2023. godine.

Radove i tražene dokumente u formatu PDF treba poslati na adresu e-pošte: darko.huljenic@ericsson.com uz naslov "Za Natječaj Ericssona Nikole Tesle za najbolji studentski rad u području informacijsko komunikacijskih tehnologija".

Autor: Maja Matijašević
Popis obavijesti