Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod sudjeluje u nastavi na preddiplomskom studiju smjer Računarstvo, te je nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Od akademske godine 2021./22. Zavod je nositelj profila Znanost o mrežama na diplomskom studiju studijskog programa Računarstvo.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih laboratorija.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Ako ste zainteresirani za razvoj aplikacija, rad u multikulturalnim timovima, učenje o novim tehnologijama, informirajte se o projektu INNOSID!

Cilj projekta INNOSID je poboljšati društvenu uključenost osoba s teškoćama stvaranjem inovativnih IT rješenja temeljenih na novim tehnologijama (emerging technologies). Ovaj projekt koristi metodu miješane mobilnosti, hibridni pristup mobilnosti koji studentima i predavačima omogućuje blisku suradnju prije, tijekom i nakon INNOSID radionice.
Miješana mobilnost sastoji se od virtualne mobilnosti i fizičke mobilnosti. Virtualna mobilnost (7. veljače – 18. ožujka) pripremna je faza koja se odvija dva mjeseca prije početka INNOSID radionice, dok je fizička mobilnost (28. ožujka – 8. travnja) izvedbena faza u kojoj studenti sudjeluju u dvotjednim radionicama čiji je domaćin partnersko sveučilište. Ove godine radionica (hackathon) će biti održana u Valenciji (Španjolska).

Sve što trebate napraviti kako bi se prijavili za sudjelovanje na ovoj radionici je popuniti obrazac koji se nalazi OVDJE! Prijave su otvorene do 15. prosinca 2021!

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti, a za sva dodatna pitanja pošaljite upit na innosid@fer.hr.
 

Svi sudionici će iskusiti učenje temeljeno na projektima u multikulturalnim timovima, sa studentima iz 5 europskih zemalja, radeći na razvoju aplikacije temeljene na novim tehnologijama (VR, AR, ML, hologrami i 3D printanje) čiji je cilj poboljšati društvenu uključenost ljudi s teškoćama.

Svi sudionici moraju tečno govoriti engleski i imati najmanje dvije od sljedećih vještina: razvoj softvera, poznavanje razvojnog alata Unity, dizajn korisničkog sučelja (UI/UX) i znanje o novim tehnologijama. Za sudjelovanje na INNOSID hackathonu potrebno je prijenosno računalo.

 

Autor: Katarina Mandarić
Popis obavijesti