izv. prof. dr. sc. Vedran Podobnik

Izvanredni profesor, Zavod za telekomunikacije

Funkcija: socialLAB Director, Zavod za telekomunikacije

Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Životopis

Vedran Podobnik je docent na Zavodu za telekomunikacije Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Diplomirao je 2006. godine na smjeru Telekomunikacije i informatika Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu s diplomskim radom pod nazivom "Programski agenti na elektroničkom tržištu", a doktorirao 2010. godine na istom fakultetu s disertacijom pod nazivom "Višeagentski sustav za pružanje telekomunikacijskih usluga zasnovan na profilima korisnika". Nadalje, 2013. godine je s radom pod nazivom "A landscape for a potential new Innovation Platform in Global Challenges: Opportunities for the UK" završio program MPhil in Technology Policy na Judge Business School, University of Cambridge.

Dobitnik je Državne nagrade za znanost (godišnja nagrada znanstvenim novacima) u području tehničkih znanosti (2011. godina) i Srebrne plakete nagrade "Josip Lončar" za istaknutu doktorsku disertaciju i posebno uspješan znanstvenoistraživački rad (2010. godina) te godišnje nacionalne nagrade ZNANOST u području tehničkih i biotehničkih znanosti (2007. godina).

Provodi istraživanja u područjima pametnog poslovanja, društvenih tehnologija, višeagentskih sustava, elektroničkih tržišta te kontekstno-svjesnih usluga. Koautor je više od 50 znanstvenih i stručnih radova objavljenih kao poglavlja u knjizi, prilozi u enciklopediji te članci u međunarodnim časopisima i zbornicima radova s međunarodnih konferencija.

Član je strukovnih udruga IEEE, ACM i KES International te udruge Cambridge Union Society.

Kompetencije

 • Engineering management
  Technology management Innovation management
 • Computers and information processing
  Internet Data analysis
 • Professional communication
  Social network services
 • Communications technology
  Social computing
 • Vehicular and wireless technologies
  Electric vehicles

Profesionalni interesi i članstva

IEEE, KES International, Cambridge Union Society

Osobni podaci

Osobna stranica na Webu:
Godina diplomiranja:
2006.
Godina doktoriranja:
2010.
Na zavodu od:
2006.