Društvene mreže i energetska informatika

Mentor: doc. dr. sc. Vedran Podobnik

Zainteresirani ste za istraživanje društvenih fenomena kroz paradigmu društvenih mreža i njihovu analizu? Želite analizirati efikasnost kampanja političkih stranaka na društvenim mrežama tijekom izbora? Zanima vas dizajniranje poslovnih strategija i odgovaranje na društvene izazove inovacijama zasnovanim na društvenom računarstvu, uz izradu pripadnih platformi, usluga i aplikacija? Želite osmisliti algoritam koji će vam omogućiti da pronađete vašeg najutjecajnijeg prijatelja na Facebooku?

 

Ili ste možda zainteresirani za dizajniranje, izvedbu i evaluaciju informacijskog sustava koji će omogućiti koordinaciju interakcija između električnih automobila i naprednih elektroenergetskih mreža budućnosti, koristeći metodologiju
energetske informatike koja se bavi prikupljanjem i analizom informacija o energetskom sustavu s ciljem njegove optimizacije.
 

Ako ste barem jednom odgovorili DA, tada su istraživačke teme koje nudimo studentima u sklopu novoosnovanog Laboratorija za društveno umrežavanje i društveno računarstvo (socialLAB) pravo mjesto gdje biste trebali raditi svoje završne i diplomske radove. 

Ako se još uvijek premišljate, motivaciju potražite u primjerima završnih i diplomskih radova koje su izradili vaši kolege tijekom prijašnjih akademskih godina.